Από ρεκόρ σε ρεκόρ κινείται ο ελληνικός τουρισμός όσον αφορά στις αφίξεις. Για το 2017, υπολογίζεται ότι οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 28,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο τουρισμός θα εισφέρει πάνω από μια μονάδα στο ΑΕΠ της χώρας για φέτος.

Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις θα επανέλθουν στα επίπεδα των 14,5 δισ. ευρώ, όπως εκτιμά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ενώ οι επενδύσεις σε νέες τουριστικές και ξενοδοχειακές μονάδες, ξεπερνούν τα 4,1 δισ. ευρώ.

Ας δούμε μερικά από τα μεγάλα projects που αλλάζουν τον ελληνικό τουρισμό.

ATALANTI HILLS, ΦΘΙΩΤΙΔΑ

1,3 δισ. ευρώ

Μετά από πολυετείς διαδικασίες τα δύο συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού έδωσαν τον Ιούλιο το πράσινο φώς σε μία από τις πολυσυζητημένες επενδύσεις στη Φθιώτιδα. Πρόκειται για επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, που κατά τη διάρκεια κατασκευής των εγκαταστάσεων και λειτουργίας της μονάδας θα δημιουργήσει πάνω από 5.500 θέσεις εργασίας. Το πλάνο της επένδυσης περιλαμβάνει την κατασκευή τριών σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων (Nότος, Zέφυρος, Bορράς), συνολικής δυναμικότητας 8.872 κλινών. Το θέρετρο βάζει τη Φθιώτιδα στον τουριστικό χάρτη και θα διαθέτει spa, πολιτιστικό χωριό, βοτανικό λόφο, αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και χρήσεις αναψυχής και εμπορίου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

600 εκατ. ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανακαίνιση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, το οποίο θα λειτουργήσει ξανά στο σύνολο του την άνοιξη του 2018. Οι νέοι ιδιοκτήτες, μια κοινοπραξία αραβοτουρκικών συμφερόντων, υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους, το οποίο αλλάξει πλήρως την Βουλιαγμένη. Βάσει των σχεδίων, το συγκρότημα θα διαθέτει δύο πολυτελή ξενοδοχεία το «Ναυσικά» (με 110 δωμάτια και 22 σουίτες) και το «Αρίων» (με 102 δωμάτια και 20 σουίτες). Οι εσωτερικοί χώροι και των δύο ξενοδοχείων θα αναβαθμιστούν πλήρως και θα διαθέτουν όλες τις ανέσεις που προβλέπονται σε κορυφαίες τουριστικές μονάδες: Πισίνες, εστιατόρια, συνεδριακοί χώροι, spa κ.α.

KILADA HILLS, AΡΓΟΛΙΔΑ

418 εκατ. ευρώ

Το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε και έθεσε τις επιμέρους παραμέτρους με τις οποίες θα υλοποιηθεί το έργο του παραθεριστικού-τουριστικού χωριού Kilada Hills συνολικού ύψους 418 εκατ. ευρώ, που έχει τον χαρακτήρα και στρατηγικής επένδυση. Θα υλοποιηθεί από την Mindcompass Overseas, που ελέγχεται από τη Dolphin Capital Investors, και αφορά κατασκευή παραθεριστικού χωριού, με SPA, γήπεδο γκολφ κ.α. Συνολικά, προβλέπεται η ανάπτυξη υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας Chedi 300 κλινών και επιφάνειας 29.150 τ.μ., αλλά και γηπέδου γκολφ που θα καλύψει επιφάνεια 768 στρεμμάτων. Ωστόσο, η μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη κατοικιών, καθώς προβλέπεται η ανέγερση συνολικά 320 επαύλεων, 100 βιλών και 28 κατοικιών.

SOURCE : Fortunegreece

Ακολουθήστε μας: