Η Ελλάδα θα μπορούσε να στοχεύσει στους «ακριβούς» τουρίστες του γκολφ για να αυξήσει τα έσοδα της σε τουρισμό και real estate Η Ελλάδα θα μπορούσε να στοχεύσει στους «ακριβούς» τουρίστες του γκολφ για να αυξήσει τα έσοδα τουρισμό και real estate.της τόσο σε τουρισμό και real estate.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της γνωστής εταιρείας συμβούλων Algean Property, η οποία στην τελευταία της έρευνα καταγράφει τις τιμές πώλησης κι ενοικίασης για ακριβά εξοχικά κοντά στα (λίγα) γήπεδα γκολφ στην Ελλάδα. «Η συγκεκριμένη αγορά, μέχρι πρόσφατα, παρέμενε ανεκμετάλλευτη, με μόνο επτά γήπεδα γκολφ 18 οπών κι ένα 9 οπών σε όλη τη χώρα. Το 2016, μία χρονιά- ρεκόρ με 25 εκατ. αφίξεις για τον ελληνικό τουρισμό, περί τις 200 χιλ. υπολογίζεται ότι ήρθαν στη χώρα για να παίξουν γκολφ», αναφέρει η εταιρεία , προσθέτοντας ότι παρόλ’ αυτά, η χώρα έχει την ευκαιρία να μετεξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικούς προορισμούς για το άθλημα στην Ευρώπη , λόγω της φυσικής ομορφιάς και του ιδανικού κλίματος καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μάλιστα, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της, με τις σωστές υποδομές, ο τουρισμός γκολφ μπορεί να αυξήσει τα νούμερα των αφίξεων σε πάνω από 1 εκατομμύριο παίκτες και μάλιστα εκτός της υψηλής περιόδου του καλοκαιριού, που κυριαρχείται από το προϊόν «Ηλιος και Θάλασσα», επεκτείνοντας ουσιαστικά την τουριστική περίοδο στη χώρα.

«Ο μέσος παίκτης ξοδεύει περί τα 250 ευρώ την ημέρα έναντι των 75 ευρώ την ημέρα που υπολογίζεται η δαπάνη του μέσου τουρίστα στην Ελλάδα», επισημαίνεται στην ανάλυση, η οποία κάνει αναφορά και στα νέα projects του Killada Hills, του Αtalanti Hills και του Ιτανός Γαία που έχουν προχωρήσει αδειοδοτικά.

Ως προς τις τιμές των εξοχικών κατοικιών κοντά στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, για την αγορά ενός εξοχικού προδιαγραφών στην Αττική Ριβιέρα (για πρόσβαση στο γκόλφ της Γλυφάδας) μία μέση τιμή τιμή κινείται στα πέριξ των 5.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ για ενοικίαση με την εβδομάδα κοντά στα 3.500 ευρώ. «Μέχρι πρόσφατα στην αγορά των νοτίων προαστίων της Αθήνας υπήρχε ενδιαφέρον από Ελληνες κυρίως, ωστόσο το τελευταίο διάστημα υπάρχει επίσης ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές από τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία, το Ισραήλ», όπως αναφέρεται.

MONEY.GR

Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας ταξιδιωτικό site για να κάνετε τις κρατήσεις σας
έξυπνα γρήγορα και οικονομικά εδώ