Στις 13 Ιανουαρίου, η TUI αναμένει ότι ένα εκατομμύριο καταναλωτές, είτε θα αναζητήσουν πληροφορίες online, είτε θα ζητήσουν συμβουλές από κάποιο ταξιδιωτικό πρακτορείο TUI. Η Ελλάδα, με την Κρήτη και τη Ρόδο αναμένεται να κυριαρχήσει στις επιλογές αυτές.

money tourism photo
Costa Navarino | money tourism photo
Περισσότεροι από 20.000 Γερμανοί θα προχωρήσουν σε κράτηση των διακοπών τους μέσω της TUI το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, το «Ηλιόλουστο Σάββατο» όπως αποκαλούν οι Βρετανοί το πρώτο Σάββατο της νέας χρονιάς, κατά το οποίο, σύμφωνα και με την TUI Βρετανίας, πραγματοποιούνται οι περισσότερες πωλήσεις του έτους. 

Έτσι, λοιπόν, στις 13 Ιανουαρίου, η TUI αναμένει ότι ένα εκατομμύριο καταναλωτές, είτε θα αναζητήσουν πληροφορίες online, είτε θα ζητήσουν συμβουλές από κάποιο ταξιδιωτικό πρακτορείο TUI. Η Ελλάδα, με την Κρήτη και τη Ρόδο αναμένεται να κυριαρχήσει στις επιλογές αυτές.
Για να δούμε…
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του μεγαλύτερου τουριστικού ομίλου παγκοσμίως, ο Ιανουάριος -και για ακόμα μια φορά κάθε Σάββατο- είναι πλέον ο υψηλότερος σε πωλήσεις στην Ευρώπη μήνας. Μόνο την 6η Ιανουαρίου, περίπου 30.000 πελάτες της TUI στο Ην. Βασίλειο έκαναν κράτηση για τις φετινές τους διακοπές.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες έκαναν εγγραφή στα ταξιδιωτικά πρακτορεία και στις ιστοσελίδες των βρετανικών brands της TUI, TUI και First Choice, το «ηλιόλουστο Σάββατο». Αυτό αποτελεί το απόλυτο ρεκόρ. Η TUI έχει περισσότερους από 20 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές: στις Σκανδιναβικές χώρες δεν είναι το Σάββατο, αλλά ιδιαίτερα η Κυριακή που παρατηρείται ιδιαίτερα υψηλός κύκλος εργασιών, καθώς οι άνθρωποι εκεί συνήθως «κλείνουν» τις διακοπές τους online.

Στο Βέλγιο είναι η Δευτέρα. Στις περισσότερες, πάντως, χώρες η αρχή του μήνα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τις κρατήσεις διακοπών, ωστόσο οι Ολλανδοί και οι Αυστριακοί χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο. Εκεί, οι περισσότερες κρατήσεις πραγματοποιούνται το τελευταίο Σάββατο του μήνα.

Η κράτηση για διακοπές «ξεγελάει» τη μελαγχολία του Χειμώνα

Ψυχολογικά, αυτή η συμπεριφορά που παρουσιάζεται αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων είναι εύκολο να εξηγηθεί. Η χριστουγεννιάτικη ζεστασιά έχει τελειώσει, η ρουτίνα της εργασίας επανέρχεται, ενώ ο ουρανός συνήθως τείνει να είναι γκρι. Αυτή είναι η εποχή που η μελαγχολία του χειμώνα είναι πιθανό να «χτυπήσει».

Για να το καταπολεμήσουμε, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στρέψουμε τη σκέψη σε πιο ζεστά πράγματα, όπως ο ήλιος και η παραλία, και να κάνουμε κράτηση για καλοκαιρινές διακοπές.

Επίσης, πολλές οικογένειες επωφελούνται από το διάλειμμα των Χριστουγέννων για να κάνουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια για ολόκληρο το έτος. Συγκεκριμένα, οι Βρετανοί προτιμούν τις all inclusive διακοπές, μια τάση που η απόφαση του Brexit και η σχετική υποτίμηση της βρετανικής λίρας έχει ενισχύσει.

Τα smartphones και τα tablet παίζουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στον προγραμματισμό των ταξιδιών και της κράτησής τους. Σε χώρες όπως η Νορβηγία και η Σουηδία, αυτό είναι ήδη απόλυτα φυσιολογικό. Οι κρατήσεις των διακοπών τους γίνονται κυρίως online (78%). Αντίθετα, στη Γερμανία τα ταξιδιωτικά γραφεία με τις συμβουλές και τις υπηρεσίες τους εξακολουθούν να αποτελούν την προτιμώμενη επιλογή κράτησης.

Το ποσοστό των online κρατήσεων, ωστόσο, αυξάνεται σταθερά. Κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος 2017, το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 18%.

H Ελλάδα στους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς το 2018

Ποιο μέρος είναι ιδανικό για διακοπές φέτος; Το 2018 οι διοργανωτές της TUI θα επικεντρωθούν ιδιαίτερα στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Τα Κανάρια Νησιά, η Κρήτη, η Ρόδος και η Αττάλεια αποτελούν αγαπημένους προορισμούς.

Οι προορισμοί μακρινών αποστάσεων, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι λίγο πιο εξωτικοί, ενώ στη λίστα των κορυφαίων προορισμών μακρινών αποστάσεων για το 2018 βρίσκονται προορισμοί όπως το Βιετνάμ και η Κούβα, αλλά και πόλεις όπως η Νέα Υόρκη.

Κάνετε τις κρατήσεις για το ταξίδι σας ΕΔΩ 

ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ