Ανδρος το νησί των εφοπλιστών .

Η Άνδρος είναι ένα νησί  στο Αιγαίο πέλαγος, νοτιοανατολικά της Εύβοιας.  Εκτείνεται από βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, καταλαμβάνοντας έκταση 381 τ. χλμ. Έχει πληθυσμό 9.170 κατοίκων. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Άνδρος ή Χώρα, ενώ το λιμάνι του είναι το Γαύριο. Η Άνδρος συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα ακτοπλοϊκώς μέσω της Ραφήνας, απέχοντας από το λιμάνι 36 ναυτικά μίλια.

 

θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε το όμορφο αυτό νησί και να επισκεφθείτε πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα όπως:

 • Tο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και το Ναυτικό Μουσείο τα οποία όλα βρίσκονται στη Χώρα και οργανώνουν διεθνούς κύρους εκθέσεις και εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται η Άνδρος ως πολιτιστική πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Μεγάλη είναι η συμβολή της Καϊρείου βιβλιοθήκης στη μελέτη και τη διατήρηση της πνευματικής παράδοσης του νησιού και των Ανδριωτών. Η βιβλιοθήκη διαθέτει μεγάλη και σπάνια συλλογή δυσεύρετων εκδόσεων, χειρογράφων, ιστορικό αρχείο αλλά και ποικίλα έργα τέχνης.

 • Το μεσαιωνικό Κάστρο στην Χώρα με τον χαρακτηριστικό «Αφανή Ναύτη» στην ομώνυμη πλατεία. Μια πέτρινη γέφυρα συνδέει τη Χώρα με τη νησίδα που το 1207 χτίστηκε το Κάστρο από τον Ενετό Μαρίνο Δάνδολο.

 • Τα μοναδικής αρχιτεκτονικής αρχοντικά καπεταναίων, εμπόρων και εφοπλιστών στην Χώρα.

 • Το γραφικό λιμανάκι στο Μπατσί, το βασικό λιμάνι του Γαυρίου αλλά και το όμορφο Κόρθι με τους αντίστοιχους τουριστικά αξιοποιημένους οικισμούς τους.

 • Τις πανέμορφες παραλίες: Χρυσή Άμμος, Άγιος Πέτρος, Γριάς το Πήδημα,Πέζα, Άχλα, Βιτάλι, Ζόργκο και Βόρη, Μύλος, Μπατσί, Πύργος, Βλυχάδα.

 • Τις ενδιαφέρουσες διαδρομές και τα όμορφα χωριά του νησιού όπως οι Στενιές, οι Μαίνητες και το Νημποριό.

 • Την Παλαιόπολη (6χλμ από το Μπατσί), αρχαία πρωτεύουσα της Άνδρου. Πρόκειται για ένα καταπράσινο χωριό με τους μοναδικούς καταρράκτες των Κυκλάδων στο υψηλότερο σημείο του!

 • Τον  Πύργο του Αγίου Πέτρου, ελληνιστικής εποχής (4ος-3ος αιώνας π.Χ.) που είναι από τους καλύτερα σωζόμενους των Κυκλάδων. Είναι κυλινδρικός και σώζεται σε ύψος περίπου 20 μ. Η διάμετρος της βάσης του είναι 9,40 μ. και είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από ντόπιο σχιστόλιθο. Στο εσωτερικό του διασώζεται ελικοειδής κλίμακα που οδηγούσε σε πέντε τουλάχιστον ορόφους.

 • Τη  Μονή της Ζωοδόχου Πηγής το μεγαλύτερο μοναστήρι της Άνδρου που όμως είναι άγνωστο το πότε χτίστηκε. Στο μοναστήρι υπάρχει πλούσια βιβλιοθήκη με βιβλία και χειρόγραφα, μουσείο με ιερά άμφια και σκεύη, και μια μικρή συλλογή προϊστορικών εργαλείων.

 • Τη Μονή Παναχράντου,  που λέγεται πως ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά. Βρίσκεται ψηλά στις βόρειες πλαγιές του βουνού «Γερακώνες” και διαθέτει πολλά αξιόλογα κειμήλια και  εντυπωσιακή θέα προς τη Χώρα.

 • Τον αρχαίο  οικισμό της Ζαγοράς ο οποίος βρίσκεται στο απόκρημνο οροπέδιο (ύψους 160 μ.) της ομώνυμης χερσονήσου. Οι ανασκαφές που έγιναν από το 1960 μέχρι το 1972 έφεραν στο φως μεγάλο τμήμα του. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας εκτίθενται τα ευρήματα της ανασκαφής καθώς και αναπαραστάσεις μιας οικίας και του ναού.

Πώς  θα πάτε  στο νησί !

 • Με δικό σας αυτοκίνητο η με το ΚΤΕΛ (πληροφορίες & κρατήσεις τηλ .210 88 08 000) από Αθήνα για Ραφήνα  (45 χλμ η 45 λεπτά με το πούλμαν )και μετά πλοίο της γραμμής έως το Γαύριο τον λιμένα του νησιού


 

Εμείς σας προτείνουμε έτοιμα αεροπορικά πακέτα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τιμές πολύ δελεαστικές

και περιλαμβάνει :

Αεροπορικό εισιτήριο

Ξενοδοχείο

Ι.χ. αυτοκίνητο

Επίσης σας προτείνουμε έτοιμα αεροπορικά πακέτα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τιμές πολύ δελεαστικές

και περιλαμβάνει :

Μεταφορά με πούλμαν πολυτελείας

Ξενοδοχείο

Ξεναγήσεις -περιηγήσεις

Αρχηγό -συνοδό

Δείτε μια γεύση από το πανέμορφο κοσμοπολίτικο νησί .

 

Πριν φύγετε μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στα προϊόντα που χρειάζεστε για έξυπνες και ασφαλείς αγορές για να ξεχωρίσετε σαν προσωπικότητα στο ταξίδι σας .