Το μικρότερο ξενοδοχείο στον κόσμο, σύμφωνα με τα Guinness World Records, βρίσκεται στην πόλη Άμπεργκ της Γερμανίας. Ο λόγος για το ξενοδοχείο Eh’häusl, το οποίο βρίσκεται στριμωγμένο ανάμεσα σε δύο σπίτια. Περνώντας απέξω, δεν το προσέχεις σχεδόν καθόλου. Η είσοδός του έχει φάρδος μόνο 2.5 μέτρα, ενώ ο συνολικός χώρος του ξενοδοχείο είναι 53 τ.μ.

Η μέγιστη χωρητικότητα είναι… 2 άτομα, κάτι που το κάνει ιδανικό για ένα ταξίδι του μέλιτος ή μια ρομαντική απόδραση.

Αυτό το μίνι αλλά πολυτελές ξενοδοχείο διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο, ένα σαλόνι με τζάκι, ένα δεύτερο σαλόνι και ένα χλιδάτο μπάνιο με υδρομασάζ.


Μπορεί να είναι μικρό, όμως, το Eh’häusl έχει μεγάλη ιστορία που ξεκινάει το 1728. Εκείνη την εποχή, τα ζευγάρια που ήθελαν να παντρευτούν έπρεπε να έχουν ένα σπίτι στο όνομά τους. Έτσι ένας δαιμόνιος επιχειρηματίας έχτισε ένα μικρό σπίτι σε ένα σοκάκι 2,5 μέτρων για εκείνους που δεν είχαν ιδιοκτησία. Τα ζευγάρια που ήθελαν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας αγόραζαν λοιπόν το συγκεκριμένο σπίτι το οποίο στην συνέχεια πουλούσαν στο επόμενο ζευγάρι.

Το 2008, το σπίτι αυτό ανακαινίστηκε και μεταμορφώθηκε στο χαριτωμένο ξενοδοχείο που είναι σήμερα.

Όσο για την τιμή του; Λόγω της ιστορίας και της πολυτέλειας του, η διαμονή ανέρχεται περίπου στα 250 ευρώ τη βραδιά.Δείτε φωτογραφίες από το ξενοδοχείο στην gallery που ακολουθεί:

πηγή :insider.gr