Flytrip.grFlytrip.gr
Forgot password?

Μπανσκο-για-Χριστούγεννα

Μπάνσκο – Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Θεοφάνεια 2018

Το Μπάνσκο

είναι µια πολύ µικρή πόλη στους πρόποδες του όρους Pirin στην νοτιοδυτική Βουλγαρία. Τα τελευταία χρόνια το Μπάνσκο έχει γίνει αρκετά γνωστό ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα εξαιτίας των συµπαθητικών χειµερινών τουριστικών µονάδων, της πολλής καλής πίστας για σκι και των ελκυστικών τιµών έναντι αντιστοίχων προορισµών στην Ελλάδα. Η πόλη είναι πολύ περήφανη καθώς αποτελεί των τόπο γέννησης του διάσηµου Βούλγαρου ποιητή του 20ου αιώνα, του Nikola Vaptsarov.

Φαγητό στο Μπάνσκο

Το Μπάνσκο προσφέρει αρκετά ρεστοράν και παραδοσιακές ταβέρνες που ονοµάζονται mehanas. Στις ταβέρνες η ατµόσφαιρα είναι πολύ γοητευτική και σε πολύ καλές τιµές θα µπορέσετε να απολαύσετε παραδοσιακά φαγητά της γειτονικής χώρας. Δοκιµάστε το kapama (κρέας, ρύζι και γιαχνί λάχανο), το chomlek (πατάτες µε βρασµένο κρέας) και τα τοπικά καπνισµένα πιάτα, λουκάνικα, φασόλια όλα ιδανικά µετά από µια κοπιαστική µέρα στης πλαγιές. Άλλα ρεστοράν παρέχουν διεθνή κουζίνα, όπως πίτσα, µακαρόνια ή µεσογειακά πιάτα. Κάποια από τα καλύτερα ρεστοράν βρίσκονται µέσα στα ξενοδοχεία όµως εξίσου ποιοτικά βρίσκονται διάσπαρτα και στα σοκάκια της πόλης, ειδικότερα στην οδό Pirin. Προσοχή στους τελάληδες που µπορεί να σας παρασύρουν σε κάποια από τα αδικαιολόγητα ακριβότερα µαγαζιά της πόλης.

Σκι στο Μπάνσκο – Χιονοδροµικό Κέντρο

Πριν περίπου 10 χρόνια, επενδύθηκαν πάνω από 100 εκατοµµύρια ευρώ σε εγκαταστάσεις, µε σκοπό το Μπάνσκο να γίνει το σηµαντικότερο χειµερινό θέρετρο για σκι, στην Βουλγαρία και στην ευρύτερη περιοχή. Έτσι σήµερα το Μπανσκο είναι µια από της πρώτες επιλογές των φαν του διάσηµου χειµερινού σπορ. Το χειµερινό θέρετρο βρίσκεται ακριβώς επάνω από την κωµόπολη, 12 χµ. στο βουνό Πιρι. Η πίστα είναι καλοφτιαγµένη και ασφαλής ενώ απλώνετε σε πάνω από 70 χιλιόµετρα µήκος. Ένας µοντέρνος ανελκυστήρας (η Γόνδολα του Μπάσκο), µεγάλης χωρητικότητας, µεταφέρει τους επισκέπτες από την πόλη στο χιονοδροµικό κέντρο. Δυστυχώς κατά την διάρκεια που το Μπάνσκο πληµµυρίζει από τουρίστες οι ουρές µπορεί να φτάσουν και την µία ώρα αναµονή οπότε είναι καλύτερα να ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα για να µην χάσετε την µισή µέρα στης ουρές. Οι γονείς θα βρουν ιδανικές συνθήκες για τα παιδιά τους, δάσκαλοι µπορούν να αναλάβουν τα µικρά παιδιά και να τους διδάξουν τα βασικά του αθλήµατος. Ο εξοπλισµός µπορεί φυσικά να ενοικιαστεί, µε πάνω από 3500 ζευγάρια για σκι και 670 σανίδες να είναι διαθέσιµα. Η γεωγραφική θέση της πίστας και η τεχνικές προδιαγραφές, µε περισσότερα από 160 πυροβόλα χιονιού, εγγυούνται την ύπαρξη χιονιού από των Δεκέµβριο µέχρι και τον Μάιο.
Οι φαν του σκι χρησιµοποιούν των όρο Après-ski για να περιγράψουν της δραστηριότητες που ακολουθούν µια κοπιαστική µέρα ενασχόλησης µε το αγαπηµένο τους άθληµα. Η ατµόσφαιρα στο Μπάνσκο είναι ήσυχη και χαλαρή, σίγουρα όχι για αυτούς που ψάχνουν έντονη νυχτερινή ζωή. Στην πόλη υπάρχουν πάνω από 120 µπαρ, restaurant και clubs και ο κόσµος µπορεί να χαλαρώσει απολαµβάνοντας ποτό η φαγητό, σε χώρους που ζεσταίνονται από ξυλόσοµπες. Τα clubs και οι discos βρίσκονται κυρίως στα ξενοδοχεία. Τέλος για τους φίλους του τζόγου, υπάρχουν και καζίνο.

Πρόγραµµα Εκδροµής

1η ηµέρα

Αναχώρηση και διέλευση από τα σύνορα του Προµαχώνα, κάνοντας µια σύντοµη στάση στο κατάστηµα free shop, συνεχίζουµε για το Μπάνσκο µέσα από µια πανέµορφη διαδροµή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η ηµέρα

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε και να περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα γραφικά δροµάκια του Μπάνσκο µε τα όµορφα παραδοσιακά σπίτια. Μπορείτε να απολαύσετε δραστηριότητες στο ξενοδοχείο όπως µπάνιο στην πισίνα, spa, massaz και απόλαυση όλων των παροχών του. Διανυκτέρευση.

Τελευταία ηµέρα

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο Κυριακάτικο υπαίθριο
παζάρι. Το µεσηµέρι θα αναχωρήσουµε για τη Θεσσαλονίκη, κάνοντας µία
στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  •  –   Μεταφορές µε κλιµατιζόµενο λεωφορείο,
  •  –   διαµονή και διατροφή ανάλογα µε την επιλογή σας,
  •  –   συνοδό του γραφείου µας,
  •  –   ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης,
  •  –   ελεύθερη χρήση των δωρεάν παροχών των εκάστοτε ξενοδοχείων (πισίνα, sauna, hamam κα),
  •  –   µεταφορές και περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραµµα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  •  –   Επιπλέον γεύµατα και ποτά,
  •  –   κάρτες lift,
  •  –   εισόδους σε µουσεία
  •  –   και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραµµα.

 

Ακολουθήστε μας:
bansko by flytrip.gr