Flytrip.grFlytrip.gr
Forgot password?

Σόφια-Φιλιππούπολη

bansko-flytrip

 

Σόφια-Φιλιππούπολη

Αναλυτικές πληροφορίες.

Η πρωτεύουσα της γειτονικής Βουλγαρίας, η Σόφια αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας.  Μία πόλη, μοναδική σε ομορφιά, που με τα χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής προορισμός, κυρίως για εκείνους που αναζητούν διασκέδαση και ψώνια μέχρι τελικής πτώσης. Κοσμοπολίτικη, μοντέρνα και με φοβερή αρχιτεκτονική σε κάθε κτίριο της, δεν έχει πραγματικά τίποτα να ζηλέψει από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Μετακίνηση στη Σόφια

Το κέντρο της πόλης είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο, που δεν χρειάζεσαι μεταφορικό μέσο, μπορείς να περπατήσεις παντού! Τα σημαντικότερα αξιοθέατα βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, κάνοντας εύκολη τη μετακίνηση από το ένα στο άλλο. Οι σημαντικότεροι εμπορικοί δρόμοι βρίσκονται και αυτοί εκεί κοντά, κάνοντας την πόλη να φαίνεται σύγχρονη και μοντέρνα, χωρίς όμως να χάνει τα στοιχεία του παρελθόντος της!

Αξιοθέατα…!

Η ιστορία της πόλης ξεκινά πριν από 7.000 χρόνια. Από τότε έχει αλλάξει πολλά ονόματα αλλά και πολλά πολιτισμικά στοιχεία, έως και τον 15ο αιώνα που πήρε τελικά το σημερινό της όνομα. Τα πιο σημαντικά αξιοθέατα και μνημεία θα τα βρείτε στη λεωφόρο Οsvoboditel και στις πλατείες Narondo Sabranie, Aleksandar Battenberg. Στην τελευταία μάλιστα, μπορεί κανείς να δει τη Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, που στο εσωτερικό της λειτουργεί ως μουσείο με εντυπωσιακές τοιχογραφίες, για να δει κανείς και να θαυμάσει.

Μία επίσκεψη αξίζει και το Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού με τους αξιοθαύμαστους κήπους του, καθώς και το κυριότερο σύμβολο της πόλης- ο καθεδρικός Ναός Alexander Nevsky. Αποτελεί τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό της βαλκανικής χερσονήσου, είναι μεγαλοπρεπής και επιβλητικός, πράγμα που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Άξιος αναφοράς, είναι και ο ναός της Αγίας Σοφίας – από τον οποίο πήρε η πόλη το όνομα της- και για πολλούς είναι ο πιο όμορφος και πιο σημαντικός.

Όλη η Σόφια… μία τεράστια αγορά!

Οι μεγαλύτεροι εμπορικοί λεωφόροι της πόλης ονομάζονται Vitosha, Rakovski, Pirotska και Graf Ignatiev. Είναι πολλοί εκείνοι που ταξιδεύουν στη Σόφια, μόνο και μόνο για να ψωνίσουν. Οι τιμές τους είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές της χώρας μας, γι’ αυτό αξίζει να αφιερώσετε ένα ολόκληρο απόγευμα στα μαγαζιά. Θα ενθουσιαστείτε! Τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πόλης είναι το TzUM, το City Center, το Mall και το Sky City Center.

Ό,τι φάμε και ό,τι πιούμε!

Η Βουλγαρία είναι η χώρα του γιαουρτιού, το οποίο υπάρχει στις περισσότερες συνταγές της. Το πιο δημοφιλή πιάτο της είναι η κρύα σούπα, ενώ το ποτό της είναι το τοπικό κρασί και η rakia. Θα βρείτε ό,τι θέλετε από ακριβά εστιατόρια μέχρι ταβερνάκια που παραμένουν ανοιχτά έως το πρωί.

Όσο για τη νυχτερινή ζωή, δεν θα σας λείψει τίποτα στην ονειρική Σόφια. Αναρίθμητα μπαράκια και clubs στο κέντρο της πόλης. Θα εκπλαγείτε από το πόσο καλά ξέρουν οι Βούλγαροι να διασκεδάζουν!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Νόμισμα: Βουλγαρικό Λεβα (1 EUR = 1.9559 BGN)

Κωδικός για κλήση: +359

Εκδρομή στη Σόφια, Πάσχα 2018:

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – Μ. ΡΙΛΛΑ – ΣΟΦΙΑ (330χλμ)

 

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για τα σύνορα Προμαχώνα. Κάνοντας μία σύντομη στάση στα αφορολόγητα συνεχίζουμε για το ιστορικό μοναστήρι της Ρίλλα, που είναι το πιο επιβλητικό και αρχιτεκτονικό μνημείο του 10ου αιώνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δωμάτια της μονής, η εσωτερική επίπλωση, η διακόσμηση και το παλιό μαγειρείο. Θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως τον μεσαιωνικό πύργο Χρέλια, το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, παλιές εικόνες και τα 20.000 βιβλία. Συνεχίζουμε για Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.

2η ημέρα: ΣΟΦΙΑ – ΒΙΤΟΣΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ (50χλμ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για το χιονοδρόμικο κέντρο VITOSA (Εφόσον είναι ανοιχτό). Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει” είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Το κέντρο της Σόφιας είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης – μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά εμπορικά καταστήματα ή να πιείτε τον καφέ σας στη λεωφόρο Βίτοσα. Το βράδυ διασκεδάστε προαιρετικά στο κέντρο της πόλης και δοκιμάστε τοπικές σπεσιαλιτέ.

3η ημέρα: ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ (240 χλμ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και το Ρωμαϊκό θέατρο. Επιστροφή στη Σόφια. Διαν/ση.

4η ημέρα: ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (330 χλμ)

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, κάνοντας μια στάση στο Σαντάνσκι. Άφιξη, αργά το απόγευμα στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στην 3ήμερη εκδρομή η επίσκεψη στη Φιλιππούπολη πραγματοποιείται την 2η ημέρα και η ξενάγηση στη Σόφια την τελευταία ημέρα του προγράμματος. 

 

Περιλαμβάνονται:

1. Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
2. Διαμονή σε ξενοδοχείο της επλογής σας
3. Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
4. Περιηγήσεις  ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
5. Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
7. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΔΙΑΤΡΟΦΗLAST MINUTESMART ΤΙΜΗΤΙΜΗΠΑΙΔΙ 2-12ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Φώτα19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017ANANAS 4*Πρωινό13595230Φόροι & Επίναυλοι & Checkpoints: 145.00 €
Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Φώτα19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017ANANAS 4*Πρωινό13595230Φόροι & Επίναυλοι & Checkpoints: 145.00 €
Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Φώτα19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017ANANAS 4*
HILTON DANUBE 4*
HILTON VIENNA 5*
SAVOYEN 4*
Πρωινό13595230Φόροι & Επίναυλοι & Checkpoints: 145.00 €
Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Φώτα19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017ANANAS 4*Πρωινό13595230Φόροι & Επίναυλοι & Checkpoints: 145.00 €

 

Ακολουθήστε μας: