Τηλεοπτικά γυρίσματα ξένων παραγωγών στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε τον Απρίλιο από ρωσικό και γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό και συνεχίζεται τον Μάιο με δύο ακόμη σταθμούς.Ένας από τους πλέον αποδοτικούς τρόπους προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, είναι η τηλεόραση.
Τα τελευταία χρόνια γίνεται συστηματική δουλειά, όσον αφορά στην προσέλκυση τηλεοπτικών παραγωγών, προκειμένου να γυρίσουν εκπομπές στην Ελλάδα.

Με την υποστήριξη του ΕΟΤ και τον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού, βρέθηκε τον Απρίλιο στην Αθήνα, τριμελές συνεργείο της εκπομπής «Silence, ça pousse!» – τηλεοπτική παραγωγή του France 5. Το συνεργείο πραγματοποίησε γυρίσματα σε τρεις δημόσιους κήπους (Εθνικός Κήπος, Βοτανικός Κήπος, Πάρκο Αντώνης Τρίτσης), με σκοπό την προβολή της Αθήνας ως city break προορισμού.
Η εκπομπή μετρά 20 χρόνια ζωής και προβάλλεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή βράδυ. Η εβδομαδιαία τηλεθέαση της εκπομπής ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο, η πλειοψηφία των οποίων ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 45-55, ενώ στην διαδικτυακή πλατφόρμα του καναλιού η εκπομπή αποτελεί την πλέον δημοφιλέστερη σε επαναλήψεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι, ο λογαριασμός της εκπομπής στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (Facebook) ξεπερνά τους 185.000 followers. Το οπτικοακουστικό υλικό που θα προκύψει από τα γυρίσματα, θα προβληθεί στις εκπομπές του Μαΐου και του Ιουνίου.
Η επέλαση των Ρώσων
Επίσης, τριμελές συνεργείο από το μεγάλο ρωσικό ειδησεογραφικό σταθμό Russia 24, ταξίδευσε στην Ελλάδα για την παραγωγή έξι συνολικά επαγγελματικών βίντεο, με χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή, τα αξιοθέατα, τις υποδομές και τα είδη του τουρισμού, συνολικά για την Ελλάδα αλλά και ειδικότερα για τις περιοχές: Αθήνα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Στόχος της παραγωγής είναι να παρέχει στους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες χρήσιμες πληροφορίες, προκειμένου να ενημερώνουν καλύτερα Ρώσους τουρίστες, που επιλέγουν ένα ταξίδι στην Ελλάδα.

Live-Planet
Εξάλλου, αυτές τις ημέρες βρίσκεται στα νησιά του Ιουνίου (Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο) συνεργείο του τηλεοπτικού καναλιού «Live-Planet» το οποίο παρακολουθούν 14 εκατ. θεατές σε όλη την Ρωσία.
Πρόκειται για ελεύθερο συνδρομητικό κανάλι του τηλεοπτικού οργανισμού Digital Russia Group και τα γυρίσματα γίνονται για λογαριασμό του τηλεοπτικού προγράμματος «Live sympols of the planet», το οποίο θα πρωτοεμφανιστεί σε prime time ζώνη ημέρα Σάββατο στις αρχές Ιουνίου. Στην Κέρκυρα το ρωσικό συνεργείο κινηματογραφεί τα εθνικά πάρκα και τις περιοχές Natura του νησιού καθώς και τα αλογάκια pony και τις ορχιδέες.

Στην Κεφαλονιά τα πλάνα αφορούν τα πάρκα, τους αμπελώνες, το μοναστήρι του Αγίου Πέτρου και τη λίμνη της Μελισσάνης. Στη Ζάκυνθο το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στα κέντρα προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας caretta – caretta και της Μεσογειακής Φώκιας monachus –monachus, στο ζωολογικό πάρκο ASKOS κ.α.
Καταλήγοντας, στα μέσα Μαΐου θα πάει σε Αθήνα, Αγκίστρι, Τυρό, Λεωνίδιο, Μονεμβασιά και Ναύπλιο, τετραμελές Βελγικό τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής «BBDM» (Belges du Bout du Monde) «Οι Βέλγοι στην άκρη του κόσμου», που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο βελγικό κοινό. Αφορά τους Βέλγους που έχουν εγκατασταθεί στο εξωτερικό και παρουσιάζουν τον τρόπο ζωής τους στη νέα τους πατρίδα. Ένα από τα 10 επεισόδια της εκπομπής είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα και θα μεταδοθεί από το Βελγικό ραδιόφωνο και από την άνοιξη του 2018 θα μεταδοθεί από τη Βελγική τηλεόραση από το κανάλι «La UNE», ενώ θα αναμεταδοθεί από το κανάλι «TV5 World»

news247