Ήδη γνωστή για το εορταστικό κλίμα που επικρατεί στους δρόμους της, τα εξαιρετικά της tapas και τις σχεδόν καθημερινές εκδηλώσεις φλαμέγκο, η Σεβίλλη έχει ακόμα περισσότερα να προσφέρει στους επισκέπτες της την ερχόμενη χρονιά.

Στην ισπανική πόλη, που συμμετέχει και στην δημοφιλή σειρά του HBO, «Game of Thrones», η μεσαιωνική αρχιτεκτονική ανταγωνίζεται τη μοντέρνα. Η πόλη θα φιλοξενήσει τα 31α ετήσια Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου και θα συνεχίσει τους εορτασμούς προς τιμήν του ζωγράφου Μπαρόκ Barolomé Esteban Murrillo.
Και όλοι ανεξαιρέτως, επισκέπτες και κάτοικοι, θα ωφεληθούν. Αυτοί είναι και οι λόγοι που η Σεβίλλη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Lonely Planet με τις καλύτερες πόλεις να επισκεφθεί κανείς το 2018.
«Η Σεβίλλη, σταδιακά μεταμορφώνεται μέσα στην τελευταία δεκαετία» δηλώνει ο διευθυντής σύνταξης του αμερικανικού περιοδικού Lonely Planet, Alex Howard. «Το πλούσιο σε τέχνη παρελθόν και παρόν της πόλης και ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στο Game of Thrones την «τοποθέτησαν στον τουριστικό χάρτη» και την έκαναν την νούμερο ένα πόλη στη λίστα μας για την ερχόμενη χρονιά» προσέθεσε ο Howard.
Για 13η χρονιά, οι συντάκτες του Lonely Planet συγκέντρωσαν υποψηφιότητες από εκατοντάδες συνεργάτες τους από όλο τον κόσμο και διάλεξαν δέκα πόλεις για την Best in Travel 2018 λίστα τους.
Πρωτιά για τη Σεβίλλη

Με κορυφαία τη Σεβίλλη, «αυτές είναι οι πόλεις που οι ειδικοί μας στα ταξίδια εκτιμούν πως πρέπει να επισκεφθείτε μέσα στο 2018» λέει στο CNNi ο Howard, σύμφωνα με τον οποίο «όλες τους προσφέρουν πειστικούς λόγους για να τις επισκεφθείτε σύντομα».
«Το τοπίο των πόλεων αλλάζει γρηγορότερα από ποτέ, και ακόμα και γνωστές σε κάποιους πόλεις μπορεί να εκπλήξουν τους τουρίστες σε μία νέα τους επίσκεψη».

Η λίστα είναι γεμάτη από πόλεις που προσφέρουν συναρπαστικές εκδηλώσεις, πόλεις με νέα μουσεία και αθλητικές δραστηριότητες, και πόλεις που έχουν βιώσει την ανθρώπινη παραμέληση ή φυσικές καταστροφές και αξίζουν της προσοχής μας.
Αυτός είναι και ο λόγος που το Ντιτρόιτ βρίσκεται στη δεύτερη θέση.
«Νέα γήπεδα, ξενοδοχεία, τρόλεϊ και πάρκα, δίπλα σε αποστακτήρια και χώρους τέχνης είναι απόδειξη ότι η γνωστή και ως «πόλη του αυτοκινήτου» είναι γεμάτη ζωή, ενισχυμένη από την δημιουργική και επίμονη ενέργεια των ανθρώπων της, που είναι αισθητή σε όλη την πόλη».
Το Ντιτρόιτ επανακάμπτει από την κατάρρευση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με τη συνεισφορά εκείνων που εδώ και χρόνια «πιστεύουν» στην «πόλη του αυτοκινήτου», καθώς και νέων καλλιτεχνών που ο καθένας με τον τρόπο του «μεταμορφώνει» τις άλλοτε εγκαταλελειμμένες γειτονιές.

Στην 8η θέση της λίστας βρίσκεται το κατεστραμμένο από τον πρόσφατο τυφώνα, Σαν Χουάν.
«Το Σαν Χουάν είναι μία ζωντανή πόλη, κάτι που σε ένα μεγάλο του βαθμό οφείλεται στους ανθρώπους που ζουν σε αυτή» αναφέρει ο Bailey Freeman, συντάκτης του Lonely Planet για την Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική.
«Παρακολουθούμε την κατάσταση έπειτα από το χτύπημα του τυφώνα Μαρία τον προηγούμενο μήνα, και παρά του ότι οι προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων συνεχίζονται, πιστεύουμε πως η πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο θα εκπλήξει τον κόσμο με το πόσο γρήγορα μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της» τονίζει ο Freeman.
Ο ίδιος δηλώνει πως «οι λόγοι που συμπεριλάβαμε το Σαν Χουάν στη λίστα με τις καλύτερες πόλεις να επισκεφθεί κανείς το 2018, παραμένουν δυνατοί. Πολλές τοπικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία επαναλειτουργούν, και είμαστε πεπεισμένοι πως η πρόοδος θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά».

Οι 10 κορυφαίες πόλεις του Lonely Planet

Σεβίλλη, Ισπανία
Ντιτρόιτ, ΗΠΑ
Καμπέρα, Αυστραλία
Αμβούργο, Γερμανία
Καοσιούνγκ, Ταϊβάν
Αμβέρσα, Βέλγιο
Ματέρα, Ιταλία
Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο
Γκουαναχουάτο, Μεξικό
Όσλο, Νορβηγία

 

source : lonely planet