Εαν είστε πρόθυμοι να περάσετε λίγο παραπάνω χρόνο στο διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε εκπληκτικές προσφορές για τα αεροπορικά εισιτήρια που ενδιαφέρεστε! Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε κατά τη διαδικασία της αναζήτησης κι αυτά θα σας εξηγήσουμε σ’αυτό το post. Υπάρχουν αρκετές μεταβλητές που εμπλέκονται στην αναζήτηση αεροπορικών και σίγουρα τις περισσότερες δε τις γνωρίζετε!

Έαν από τους μεγαλύτερους παράγοντες που επηρεάζει τη τιμή των αεροπορικών, είναι η εποχή. Κάθε μέρος έχει τη δική του high season οπότε κι αυτή τη περίοδο τα αεροπορικά εισητήρια είναι τα πιο χαμηλά. Έτσι εαν είναι μια περίοδο διακοπών σε τουριστικό θέρετρο σίγουρα οι τιμές θα είναι αρκετά υψηλές. Δείτε για παράδειγμα τις τιμές στα αεροπορικά την περίοδο των Χριστουγέννων – οι τιμές είναι υπερβολικά υψηλές! Όμως 2 εβδομάδες πριν ή μετά, οι τιμές μειώνονται κατακόρυφα!

Αεροδρόμιο προορισμού/αναχώρησης

 

Το αεροδρόμιο που προσγείωνεστε ή απογειώνεστε παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής. Γιατί; Γιατί όσο πιο μεγάλο και κεντρικό είναι το αεροδρόμιο, τόσο πιο υψηλές τιμές θα έχει. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν λίγο πιο μικρά αεροδρόμια καθώς έτσι μειώνουν τα τέλη χρήσης ανά επιβάτη και μπορούν να μεταβιβάσουν αυτό το κέρδος στους πελάτες τους.

Ώρες αναχώρησης

Μπορείτε να βρείτε καταπληκτικές τιμές και προσφορές για αεροπορικά εισιτήρια εάν επιλέξετε ταξίδια που ξεκινάνε ώρες που δεν είναι εμπορικές όπως πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Αυτές οι ώρες δεν είναι εμπορικές κι έτσι έχουν πολύ λιγότερο κόσμο απ’ ότι όλες οι υπόλοιπες. Οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν χαμηλά αεροπορικά εισιτήρια για τέτοιου είδους δρομολόγια.

Αγοράστε αεροπορικά μέσω ίντερνετ

Εαν έχετε πρόσβαση στο ίντερνετ θα βρείτε αρκετά εύκολα αεροπορικά εισιτήρια. Μη κάνετε το λάθος να κάνετε κράτηση μέσω τηλεφώνου ή μέσω ταξιδιωτικού γραφείου offline. Πλέον, στο ίντερνετ μπορείτε να βρείτε τα πιο φθηνά αεροπορικά και το σημαντικότερο είναι ότι μπορείτε να κάνετε σύγκριση των αεροπορικών εταιρειών. Έτσι για ένα δρομολόγιο εαν προσφέρεται από αρκετές διαφορετικές εταιρείες, μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές, τα αεροπλάνα που το πραγματοποιούν,κ.ο.κ.

Μην αγοράζετε αεροπορικά αρκετούς μήνες πριν

Οι καλύτερες αγορές στα αεροπορικά γίνονται 2 με 6 εβδομάδες πριν την αναχώρηση. Μην ακούτε τους αστικούς μύθους που αναφέρουν ότι η αγορά πρέπει να γίνει 4-5 μήνες πριν. Αυτό είναι απλά ένας μύθος που έχει καταρριφθεί! Προγραμματίστε το ταξίδι σας κατάλληλα, αποφύγετε τις πτήσεις κατά το Σαββατοκύριακο ή την Παρασκευή και τότε θα βρείτε τις καλύτερες τιμές στους ναύλους. Ειδικά εαν κλείνετε αεροπορικά με επιστροφή και όχι οne way, τότε οι τιμές που θα κάνετε booking θα είναι πολύ συμφέρουσες.

Μαζεύετε μίλια πτήσεων

Καλό είναι να εγγραφείτε σε κάποια υπηρεσία συλλογής miles όπως της aegean(πληροφορίες ΕΔΩ ). Με αυτό τον τρόπο θα μαζεύετε μίλια από τις συνεργαζόμενες εταιρείες και εαν ταξιδεύετε συχνά, θα μπορείτε να τα μετατρέψετε σε δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια!

Miles & Bonus της Aegean

Εγγραφείτε στις αεροπορικές εταιρείες που ταξιδεύετε πιο συχνά

Η εγγραφή σας στις αεροπορικές που ταξιδεύετε πιο συχνά, θα σας δώσει την ευκαιρία να λαμβάνετε στο email σας όλες τις προσφορές που βγάζουν οι εταιρείες ανά περιόδους. Οι προσφορές αυτές στα αεροπορικά εισιτήρια είναι συνήθως πολύ περιορισμένης διάρκειας – δηλαδή διαρκούν από 1 εως 4 ημέρες. Οπότε θα πρέπει να βιαστείτε για να βρείτε τις προσφορές των αεροπορικών!

Επιλέξτε μια μεγάλη εταιρεία για την κράτηση

Επιλέγοντας μια μεγάλη εταιρεία αεροπορικών εισιτηρίων, όπως την Ελληνική και ενεργή εδώ και 15 χρόνια airtickets.gr η την πιο σύγχρονη www.flytrip.gr έχετε τη σιγουριά ότι θα λάβετε την απαιτούμενη υποστήριξη, σε οτιδήποτε χρειαστείτε όπως αλλαγή ονομάτων, αλλαγή πτήσης, κ.ο.κ.
Η airtickets και η www.flytrip.gr προσφέρουν τα πιο φθηνά αεροπορικά προς όλους τους διαθέσιμους προορισμούς τόσο εντός Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό. Η εταιρεία συνεργάζεται με όλες τις εταιρείες καθώς και τις low cost(ryanair,wizzair,easyjet,κ.ο.κ.)
Δείτε τα αεροπορικά εισιτήρια ΕΔΩ και κάντε κράτηση άμεσα για τις καταπληκτικές προσφορές!

πηγή :www.kala-nea.gr