H Ευρώπη για πολλούς αποτελεί μεγάλος πόλος έλξης για τουριστικές αποδράσεις διαφόρων ειδών και πάντα υπάρχουν εκείνοι που αναζητούν τον ιδανικό προορισμό σύμφωνα με το… κόστος αυτού του ιδανικού!

Ωστόσο, Ευρωπαϊκές Πόλεις που αξίζει κανείς να επισκεφτεί υπάρχουν πολλές. Σύμφωνα, όμως, με την Suzy Strutner, συντάκτρια της The Huffington Post, και τη λίστα του Hoppa (ταξιδιωτικό site) ανάμεσα σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις υπάρχουν έντεκα που είναι απίστευτα οικονομικές για να τις επισκεφτεί κανείς.

Ανάμεσα σε αυτές, φυσικά, είναι και μια ελληνική. Ομολογούμε πως μας αρέσει πολύ που η Ελλάδα για μια ακόμη φορά δεν λείπει από τις ταξιδιωτικές λίστες.

Αυτοί Είναι οι Κρυμμένοι Προορισμοί της Ευρώπης

Ας δούμε, όμως, ποιες είναι αυτές οι πόλεις μέσα από την «πένα» της συντάκτριας.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία «Οι καρδιές θα λιώσουν σε αυτή τη γοητευτική πόλη με τα γραφικά σοκάκια, η οποία είναι γεμάτη με καταλύματα που προσφέρονται σε πολύ καλές τιμές».

Ντουμπρόβνικ, Κροατία.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία.

Γιούρμαλα, Λετονία «Μια μπύρα θα σας κοστίσει 1,16 ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Hoppa. Αυτό είναι ένα μικρό αντίτιμο μπροστά στην ευδαιμονική ατμόσφαιρα αυτού του ηλιόλουστου θερέτρου».

Γιούρμαλα, Λετονία.

Γιούρμαλα, Λετονία.

BBC Report: 7 Προορισμοί Βγαλμένοι Από τα Παραμύθια!

Βερολίνο, Γερμανία «Απ’ όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στο Βερολίνο είναι πιθανό να μείνετε εντός προϋπολογισμού. Εκπληκτικά αρχιτεκτονικά κτίρια, υπαίθρια προβαλλόμενη  τέχνη και υδάτινα κανάλια είναι πολλά από αυτά που προσφέρονται δωρεάν».

Βερολίνο, Γερμανία.

Βερολίνο, Γερμανία.

Αλγκάρβε, Πορτογαλία «Η πόλη του Lagos και η Camilo Beach, τις εικόνας παρακάτω, είναι γνωστές ως το “κόσμημα” της Αλγκάρβε, στα νότια παράλια της Πορτογαλίας. Δεδομένου ότι την περιοχή επισκέπτονται πολλοί περιπλανώμενοι ταξιδιώτες, μπορείτε να βρείτε πολύ φθηνά καταλύματα».

Αλγκάρβε, Πορτογαλία.

Αλγκάρβε, Πορτογαλία.

Ζάγκρεμπ, Κροατία «Ο μέσος όρος ενός εισιτήριο για τον κινηματογράφο, στην πρωτεύουσα της Κροατίας, κοστίζει 8 ευρώ, σύμφωνα με το Hoppa. Αλήθεια όμως, ποιος έχει ανάγκη να παρακολουθήσει μια ταινία όταν γύρω του υπάρχουν τόσα μουσεία και μεσαιωνικά σοκάκια που περιμένουν να εξερευνηθούν

Ζάγκρεμπ, Κροατία.

Ζάγκρεμπ, Κροατία.

Αυτές είναι οι Πιο Ακριβές Πόλεις στον Κόσμο για να Ζήσει Κανείς

Sunny Beach, Βουλγαρία «Τώρα μάλιστα… Δεν γνωρίζαμε πως και η Βουλγαρία έχει τόσο ωραίες παραλίες. Και, σύμφωνα με το Hoppa, τα κοκτέιλ κοστίζουν, κατά μέσο όρο, λιγότερο από 3 ευρώ».

Sunny Beach, Βουλγαρία.

Sunny Beach, Βουλγαρία.

Κρακοβία, Πολωνία «Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες στη λίστα του Hoppa, η Κρακοβία διαθέτει κυρίως φθηνές χρεώσεις στα ταξί. Μια σειρά από ιστορικούς καθεδρικούς ναούς και κάστρα προσφέρονται στο δρόμο της κούρσας για το σπίτι».

Κρακοβία, Πολωνία.

Κρακοβία, Πολωνία.

5 Ελληνικές Παραλίες στις 13 Καλύτερες της Ευρώπης

Ντέμπρετσεν, Ουγγαρία «Μόλις 2,80 ευρώ, κατά μέσο όρο, για ένα κοκτέιλ; Θα το πάρουμε, αν πάει πακέτο με τη θέα της Ντέμπρετσεν». 

Ντέμπρετσεν, Ουγγαρία.

Ντέμπρετσεν, Ουγγαρία.

Ρόδος, Ελλάδα «Ένα αρχαίο παλάτι είναι το αστέρι αυτής της νησιωτικής πόλης, που ένα απλό δείπνο κοστίζει οικονομικά. Ω, και οι παραλίες του δεν είναι κι άσχημες!».

Ρόδος, Ελλάδα.

Ρόδος, Ελλάδα.

Οστράβα, Τσεχική Δημοκρατία «Αυτό το ιστορικό μέρος θεωρείται ως μια από τις πιο οικονομικά φιλικές πόλεις, σύμφωνα με τους δείκτες των γραφημάτων του Hoppa. Εδώ, ένα γεύμα σε εστιατόριο, κατά μέσο όρο, κοστίζει 8 ευρώ ανά άτομο».

Οστράβα, Τσεχική Δημοκρατία.

Οστράβα, Τσεχική Δημοκρατία.

Σόφια, Βουλγαρία «Η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας διαθέτει πολύ οικονομική μπύρα, καλή ενέργεια, και γενικότερα τιμές που θα σας κάνουν να θέλετε να μετακομίσετε εκεί μόνιμα».

Σόφια, Βουλγαρία.

Σόφια, Βουλγαρία.

Travel to these cities cklicking HERE

Πηγή: The Huffington Post