Η Πάρος κατατάσσεται 1η στα βραβεία World’s Best Awards του ταξιδιωτικού περιοδικού Travel+Leisure
Έξι στα 10 καλύτερα νησιά στην Ευρώπη είναι ελληνικά, με την Πάρο να καταλαμβάνει την 1η θέση ανάμεσα στα καλύτερα στον κόσμο για το 2018, σύμφωνα με τα βραβεία World’s Best Awards του μεγάλου ταξιδιωτικού περιοδικού Travel+Leisure, τα οποία βασίζονται στις απόψεις ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tornosnews.gr.

Στα βραβεία αναδείχθηκε ακόμα το ξενοδοχείο Katikies στα 80 καλύτερα στον κόσμο και 1ο στην Ελλάδα, ακολουθούμενο από τα resort Canaves Oia, επίσης στη Σαντορίνη και Blue Palace στην Κρήτη. Κάθε χρόνο, το περιοδικό T+L ζητεί από τους αναγνώστες να αξιολογήσουν τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες από όλο τον κόσμο και να μοιραστούν την άποψή τους σε σχέση με τις κορυφαίες πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, Spa, αεροπορικές εταιρίες κτλ.

Στην κατηγορία των νησιών, οι αναγνώστες τα βαθμολόγησαν σύμφωνα με τις δραστηριότητες, τα αξιοθέατα, τις φυσικές ατραξιόν, τις παραλίες, το φαγητό, τη φιλικότητα και το συνολικό value. Τα ξενοδοχεία αξιολογήθηκαν βάσει των εγκαταστάσεών τους, της τοποθεσίας τους, των υπηρεσιών τους, του φαγητού και του συνολικού value που προσφέρουν. Τα νησιά που κέρδισαν ευρωπαϊκή διάκριση είναι:

1. Πάρος, Ελλάδα με 88,76 βαθμούς
2. Νήσοι Orkney, Σκωτία με 88,50 βαθμούς
3. Αζόρες, Πορτογαλία με 88,37 βαθμούς
4. Σαντορίνη, Ελλάδα με 87,94 βαθμούς
5. Κρήτη, Ελλάδα με 87,57 βαθμούς
6. Μήλος, Ελλάδα με 87,43 βαθμούς
7. Skye και οι Εβρίδες, Σκωτία με 87,37 βαθμούς
8. Σικελία, Ιταλία με 86,44 βαθμούς
9. Μύκονος, Ελλάδα με 86,31 βαθμούς
10. Κέρκυρα και Επτάνησα, Ελλάδα με 86,11 βαθμούς