Στο τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να δοθεί σε χρήση ο διάδρομος προσγειώσεων – απογειώσεων 10/28 του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, καθώς εκτός από το κατασκευαστικό κομμάτι που ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο Απρίλιο, ολοκληρώνονται αυτές τις ημέρες και οι έλεγχοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Το πολυαναμενόμενο έργο, που θα αλλάξει σημαντικά τις συνθήκες στο αεροδρόμιο, έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία και προς το τέλος του έτους θα δοθεί η δυνατότητα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», να εξυπηρετεί και υπερατλαντικές πτήσεις, αλλά και σχεδόν όλους τους τύπους σύγχρονων αεροσκαφών.  

  Σημείωση eTravel News Τα έργα στο διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης 10/28 του αεροδρομίου «Μακεδονία» τον επέκτειναν κατά 1.000 μέτρα μήκος και 450 πλάτος μέσα στη θάλασσα, με σκοπό να εξυπηρετεί και υπερατλαντικές πτήσεις. Οι συζητήσεις για αυτό το πολύ σημαντικό έργο ξεκίνησαν περίπου από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, αλλά δυστυχώς τα έργα προχώρησαν με μεγάλη καθυστέρηση για πολλά χρόνια…Πηγή: www.voria.gr