Κρίσιμος μήνας ο Απρίλιος για το άνοιγμα του τουρισμού – Αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης.


Κρίσιμος μήνας για την πορεία του τουρισμού θα είναι ο Απρίλιος, καθώς τότε θα γίνουν τα πρώτα τεστ ενόψει της επίσημης εκκίνησης της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου. Ο σχεδιασμός προβλέπει να ανοίξει πειραματικά η χώρα πριν από το Πάσχα για τουρίστες από τις Βαλκανικές χώρες, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, η πορεία του Απριλίου θα κρίνει το προσεχές Πάσχα, το οποίο αποτελεί το πρώτο μεγάλο crash test για τη φετινή χρονιά. Οι πρώτοι τουρίστες αναμένεται να φτάσουν από τα Βαλκάνια, όπως προανήγγειλε ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μετά το ταξίδι του στη Ρουμανία, από όπου ήρθαν 1,4 εκατ. τουρίστες το 2019.


Στις 16 Απριλίου τοποθετείται το πρώτο δοκιμαστικό άνοιγμα του τουρισμού με το βλέμμα στραμμένο στο Πάσχα, εφόσον βέβαια το επιτρέψει η πανδημία του κορονοϊού. Στόχος είναι να χτιστεί βήμα – βήμα η πορεία προς το καλοκαίρι και να δοκιμαστούν τα νέα πρωτόκολλα εισόδου. Εκτός από τη Ρουμανία, σε αυτό το στάδιο εξετάζεται να ανοίξουν οι αφίξεις και από χώρες με υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων όπως το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ότι συμβαίνει» του OPEN TV η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη τόνισε σχετικά με το θέμα: «Θα μπορούσαμε να δεχτούμε ταξιδιώτες και νωρίτερα από τις 14 Μαΐου. Να ανοίξουμε περιορισμένα και πιλοτικά σε Ισραήλ και Μεγάλη Βρετανία ακόμα και νωρίτερα από τον Μάιο.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr