Ρόδος – ένα νησί που έχει ότι χρειαστείτε

Η υπέροχη πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων και φυσικά το μεγαλύτερο νησί τους.

Το νησί των ιπποτών κάθε χρόνο συγκεντρώνει όλο και περισσότερους τουρίστες καθώς είναι ιδιαίτερα  δημοφιλές και συγκεντρώνει πολλά χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδανικό προορισμό για πολλά είδη τουριστών. Οικογένειες, ζευγάρια, νέοι όλοι μπορούν να περάσουν ονειρικές στιγμές σε αυτό το πανέμορφο νησί.

Ο χάρτης της Ρόδου

Κέντρο της Ρόδου είναι η πόλη της Ρόδου στα βορειοανατολικά του νησιού. Μέσα στη πόλη της Ρόδου και μέσα από τα τείχη, βρίσκεται η παλιά πόλη της Ρόδου η οποία βρίσκεται και στο κατάλογο των πόλεων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσα στη παλιά πόλη αν δεν είστε ντόπιος σίγουρα στη πρώτη επίσκεψη σας θα χαθείτε. Τα στενά σοκάκια της κρύβουν πολλά μυστικά αλλά ακόμα περισσότερες ομορφιές.

Το λιμάνι της Ρόδου βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νησιού, κοντά στην παλιά πόλη. Η Ρόδος είναι το 4ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και για τις μετακινήσεις σας θα χρειαστείτε οπωσδήποτε κάποιο μεταφορικό μέσο, ιδιαίτερα αν έχετε σκοπό να γυρίσετε όλο το νησί. Αλλιώς μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από τα ΚΤΕΛ του νησιού.

Mπείτε και κλείστε για Ρόδο  ακτοπλοϊκά εισιτήρια  ,αεροπορικά ,Ι.χ. αυτοκίνητο και ξενοδοχεία σε πολύ δελεαστικές  κάνοντας σύγκριση και με ένα κλίκ  «>ΕΔΩ!Οι πιο γνωστές παραλίες της Ρόδου

Στη Ρόδο θα βρείτε τις παραλίες που ονειρεύεστε. Λόγο έκτασης και μορφολογίας του νησιού είναι γεμάτο με παραλίες, πολλές από αυτές διαθέτουν γαλάζια σημαία. Το 2013 η Ρόδος βραβεύτηκε με όχι μία ούτε δύο, αλλά 20 γαλάζιες σημαίες στις παραλίες της. Επίσης σε συγκεκριμένες οργανωμένες παραλίες μπορείτε να δοκιμάσετε και πολλά θαλάσσια σπορ. Αναλυτικά θα σας πούμε τι μπορείτε να κάνετε σε κάθε παραλία. Οι περισσότερες παραλίες και πιο δημοφιλείς βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Στα δυτικά υπάρχουν λιγότερες παραλίες και είναι και αυτές που είναι πιο ήρεμες καθώς δεν μαζεύουν πολύ κόσμο.


Τσαμπίκα

Η Τσαμπίκα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ρόδου. Βρίσκεται κοντά στον Αρχάγγελο όπως βλέπεται στο χάρτη μας πιο πάνω. Ακριβώς πάνω από τη παραλία είναι ο βράχος που βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας της Ψιλής – προστάτιδα των άτεκνων ζευγαριών- . Η παραλία είναι οργανωμένη και έχει εγκαταστάσεις για πολλά θαλάσσια σπορ. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα και η αμμουδιά ψιλή και χρυσαφένια.

Φαληράκι

Το Φαληράκι της Ρόδου είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο κυρίως για τη νυχτερινή του ζωή. Ίσως να μην έχει και την καλύτερη φήμη για το είδος των τουριστών που το επισκέπτονται όμως τα πρωινά αυτή η παραλία είναι μια όαση. Έχει πολλά Beach bar για να διαλέξετε και μια πληθώρα δραστηριοτήτων για να κάνετε. Τσουλήθρες στη θάλασσα για τα παιδιά και άλλα διάφορα φουσκωτά, τζετ σκι και πολλά ακόμα θαλάσσια σπορ. Επίσης, μπορείτε να κάνετε wind surfing αλλά και bungee jumping αν είστε πιο τολμηροί. Η παραλία βρίσκεται 13 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ρόδου και η αμμουδιά είναι από ψιλή άμμο. Ίσως να είναι και η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού.

Αφάντου

Μια πολύ γνωστή παραλία κυρίως στους ντόπιους. Βρίσκεται κοντά στο Φαληράκι και θα μπορούσατε να συνδυάσετε και να πάτε και στις δυο αυτές υπέροχες παραλίες σε μια ημέρα. Η άμμος και εδώ είναι ψιλή αλλά σε κάποια σημεία έχει και χαλίκια, η θάλασσα βαθαίνει απότομα. Δεν είναι οργανωμένη σε όλο το μήκος της η παραλία και θα δείτε όλων των ειδών τους λουόμενους. Έχει λίγα beach bar και λίγες ταβέρνες όμως θα βρείτε τα πιο φρέσκα ψάρια.

Άντονι Κουιν

Ο μοναδικής ομορφιάς κόλπος μαγεύει όλους όσους τον επισκέπτονται όπως έκανε και με τον ηθοποιό Άντονι Κουίν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «τα κανόνια του Ναυαρόνε». Η θάλασσα είναι κρύα και τα νερά της πράσινα, η αμμουδιά είναι από χαλικάκι και άμμο. Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε αυτή τη μικρή αλλά πανέμορφή παραλία.

Ιαλυσσός

Η Ιαλυσσός βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης της Ρόδου και είναι μια μεγάλης έκτασης παραλία. Πολλά κομμάτια της είναι ιδιωτικά και ανήκουν στα ξενοδοχεία ακριβώς από επάνω, όμως υπάρχουν και πολλά κομμάτια που είναι άριστα οργανωμένα. Είναι μια από τις πιο καθαρές παραλίες, αμμώδης αλλά και με βότσαλα. Η παραλία αυτή είναι ιδανική για όσους κάνουν σερφ καθώς συνήθως έχει πολλά και μεγάλα κύματα.

 

Πρασονήσι

Έχει κάτι το μοναδικό το Πρασονήσι. Είναι το νοτιότερο σημείο του νησιού και στην ουσία είναι μια γραμμή γης, έκτασης περίπου ενός χιλιομέτρου που στα αριστερά και στα δεξιά του εκτίνονται δυο παραλίες. Κάποιες φορές καλύπτεται από τα νερά και αυτό το κομμάτι γης. Η περιοχή είναι ιδανική για όλων των ειδών τα θαλάσσια σπορ λόγο των ανέμων που συγκεντρώνονται. Δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο κομμάτι όμως είναι ένα μοναδικό τοπίο.

Που να μείνετε στη Ρόδο

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στη Ρόδο θα βρείτε ακριβώς το κατάλυμα που ονειρεύεστε. Θα βρείτε όμορφα και πολυτελή ξενοδοχεία με ιδιωτικές πισίνες και παραλίες αλλά θα βρείτε και πιο οικονομικές επιλογές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια με ποιότητα παροχών. Είναι πολλές οι περιοχές που θα μπορούσατε να μείνετε στη Ρόδο καθώς είναι ένα πολύ μεγάλο νησί, εμείς θα σας προτείναμε να μη μείνετε κοντά στη παλιά πόλη λόγο της φασαρίας και του πλήθους των τουριστών. Επιλέξτε να μείνετε κάπου κοντά στην πόλη της Ρόδου και στα ανατολικά της. Φυσικά με το όχημα σας θα φροντίσετε να επισκεφθείτε και άλλες περιοχές του νησιού.

Ξενοδοχεία + Αεροπορικά  Ρόδος   ΕΔΩ

 

Τι να δείτε στο νησί των Ιπποτών

Η Ρόδος ένα νησί με μεγάλη ιστορία και έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη της. Τα σημεία που πρέπει να επισκεφθείτε είναι:

Παλιά πόλη της Ρόδου

Μπαίνοντας στο λιμάνι με το πλοίο το πρώτο που βλέπεται στο Μανδράκι είναι τα ελαφάκια να σας καλωσορίζουν στο νησί. Τα ελαφάκια είναι σύμβολο του νησιού και ζουν ελεύθερα. Ο μύθος λέει ότι πριν τα ελαφάκια εκεί βρισκόταν ο Κολοσσός της Ρόδου και τα πλοία περνούσαν ανάμεσα από τα πόδια του.   Πίσω από αυτά βλέπεται να εκτίνονται τα τοίχοι της παλιάς πόλης. Έχουν περάσει πολλοί πολιτισμοί από αυτό το νησί και όλοι έχουν αφήσει από κάτι στη παλιά πόλη. Θα βρείτε σιντριβάνια, χαμάμ, αγάλματα, τζαμιά και πολλά άλλα. Αφήστε τον εαυτό σας να περιπλανηθεί μέσα στη παλιά πόλη και δεν θα χάσετε. Μπορείτε εκεί να δείτε την τάφρο του κάστρου και φυσικά επισκεφθείτε το Παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων ή Καστέλο. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της παλιάς πόλης, στο τέλος της οδού των Ιπποτών. Αποτελούσε την κατοικία του Ιταλού διοικητή και πλέον είναι πλήρως αναστηλωμένο. Έχει πολλές αίθουσες με ευρήματα που μπορείτε να επισκεφθείτε.

Κοιλάδα Πεταλούδων Ρόδος

Στη βορειοδυτική πλευρά της Ρόδου κοντά στο χωριό Θεολόγος βρίσκεται η κοιλάδα των Πεταλούδων, μια έκταση 600 στρεμμάτων που από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβρη γεμίζει στη κυριολεξία με πολύχρωμες πεταλούδες. Οι συνθήκες που επικρατούν είναι οι ιδανικές για το ζευγάρωμα των πεταλούδων γι αυτό και βλέπουμε τόσες πολλές μαζεμένες σε ένα σημείο. Η περιοχή είναι γεμάτη με δέντρα όλων των ειδών και αποτελεί ένα μοναδικό θέαμα με μικρές γεφυρούλες για να περνάει ο κόσμος αλλά και λιμνούλες με νούφαρα και άλλα πολλά. Αν έχετε παιδάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα πάτε σε αυτό το παραμυθένιο σκηνικό.

Water park στο Φαληράκι της Ρόδου – από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη

Αν έχετε παιδιά πρέπει οπωσδήποτε να αφιερώσετε μια μέρα των διακοπών σας στο μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο της Ελλάδας. Είναι μια έκταση 100.000 τμ γεμάτη με πισίνες. Θα βρείτε πισίνα κυμάτων, πολλές, πάρα πολλές νεροτσουλήθρες: Twisters ,Black Hole , Turbo , Free Fall και Kamikaze είναι μόνος μερικές από αυτές. Τα νήπια 0-3 μπαίνουν δωρεάν, τα παιδιά 3-12 έχουν είσοδο στα 16 ευρώ και οι μεγάλοι στα 24 ευρώ και σας δίνει την είσοδο σας από τις εννιά και μισή το πρωί έως τις επτά το βράδυ. Σε όλο το πάρκο υπάρχουν εκπαιδευτές αλλά και ναυαγοσώστες που φροντίζουν για την ασφάλεια σας.  Επίσης διαθέτει εστιατόρια καφέ και σουπερ μαρκετ για να προμηθευτείτε ότι και αν χρειαστείτε.

Η μοναδική νυχτερινή ζωή της Ρόδου

Η Ρόδος είναι ένα νησί που φημίζεται για την έντονη νυχτερινή ζωή του. Πρωταγωνιστής σε αυτό είναι φυσικά το Φαληράκι της Ρόδου. Διαθέτει αναρίθμητα μπαρ για όλα τα γούστα. Άλλες περιοχές με έντονη νυχτερινή ζωή είναι η Λίνδος αλλά και η Ιαλυσός. Φυσικά δεν θα μπορούσε από τα μέρη να λείπει και η παλιά πόλη. Έχει τα πιο όμορφα μικρά μπαράκια και απίστευτα ελληνάδικα.

Paradiso Beach Club: μέσα στη πόλη της Ρόδου αυτό το κλαμπ, που είναι και το μεγαλύτερο του νησιού, έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους πιο γνωστούς DJ στο κόσμο όπως David Guetta, Bob Sinclair, David Morales, Aban και Axwell. Δείτε αν τις μέρες που θα είστε στο νησί φιλοξενεί κάποιον και μη χάσετε την ευκαιρία.

Colorado Club: οι καλύτεροι DJ του νησιού παίζουν σε αυτό το 2όροφο club μέσα στη πόλη της Ρόδου.

Blue Lagoon: μια πισίνα και ένα πειρατικό καράβι είναι το κέντρο αυτού του υπέροχου μπαρ. Παίζει ξένη μουσική σε μια υπέροχη εξωτική ατμόσφαιρά.

Sting Club: το πιο γνωστό μπαρ στο Φαληράκι. Εκεί όλα μπορεί να συμβούν . Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσετε υπέροχα χορεύοντας μέχρι να βγει ο ήλιος.

Η Ρόδος είναι ένα νησί που συνδυάζει σχεδόν τα πάντα. Πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, υπέροχες παραλίες και πληθώρα δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες. Ιδανικό για όλες τις ηλικίες αυτό το νησί θα σας συναρπάσει και θα θέλετε να ξαναπάτε!!

Πως θα φτάσετε στην Ρόδο – Αεροπορικά για Ρόδο

Την Ρόδο θα την επισκεφθείτε είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς με απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Τα πλοία για Ρόδο αναχωρούνε από Πειραιά και τα ακτοπλοϊκά ξεκινάνε από 20€ – ανάλογα το πλοίο και την περίοδο που θα αναχωρήσετε.

Από την άλλη, τα αεροπορικά για Ρόδο προσφέρονται από την Aegean – Olympic air, την Ellinair καθώς και την Ryanair για τις πτήσεις εντός Ελλάδας. Υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν σύνδεση της Ρόδου και με πόλεις του εξωτερικού, όπως η Volotea.

Αεροπορικά εισιτήρια για Ρόδο θα βρείτε από 24.99€ (χειμερινή περίοδος – Ryanair) ενώ την υψηλή σεζόν τα εισιτήρια αυξάνονται αρκετά. Κλείστε όσο το δυνατόν νωρίτερα, για να εξασφαλίσετε τη χαμηλότερη δυνατή τιμή!

Μια πολύ καλή και φθηνή λύση που εμείς  προτείνουμε  είναι να διαλέξετε από Θεσσαλονίκη η Αθήνα τα αεροπορικά πακέτα ονομαζόμενα FLY & DRIVE  που περιλαμβάνουν αεροπορικό εισιτήριο ,ξενοδοχείο της επιλογής σας και αν θέλετε επιπλέον Ι.Χ. αυτοκίνητο σε πολύ χαμηλή τιμή .


Για Κρατήσεις κάνετε κλικ ΕΔΩ + στην Φώτο 

Κάνετε κλικ πάνω στην φώτο μπείτε και κλείστε το επόμενο σας ταξίδι για το Αγιο Πνεύμα αεροπορικώς για Πάρο και Μύκονο

σε τιμές πολύ χαμηλές Εύκολα Γρήγορα και χωρίς ακυρωτικά !