Η τουριστική περίοδος για το καλοκαίρι του 2021 έχει ξεκινήσει ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον τρόπο που αυτή θα εξελιχθεί. Η Πανδημία του Κορονοϊού έχει αφήσει πίσω της ανεξίτηλα σημάδια σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας και οι καλοκαιρινές διακοπές δεν μπορούν να αποτελέσουν εξαίρεση. Τα ελληνικά νησιά είναι έτοιμα να υποδεχτούν και φέτος εκατομμύρια τουριστών τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής. Οι τουριστικές ιστοσελίδες υπόσχονται ευχάριστη διαμονή στη Μύκονο, την Κρήτη  ,Πάρο ,Σκίαθο  ,Τήνο ,Ζάκυνθο ,Κέρκυρα   και για  όλα γενικά τα νησιά του Αιγαίου θυμίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έξοδο από το τούνελ της Πανδημίας.

Οι ξένοι τουρίστες έχουν κάνει τις πρώτες κρατήσεις την ώρα που οι Έλληνες εξετάζουν προσεκτικά τον καλοκαιρινό τους προορισμό. Οι καλοκαιρινές διακοπές απαιτούν σωστή οργάνωση για να είναι ευχάριστες και διασκεδαστικές. Ας δούμε 5 από τις καλύτερες συμβουλές που πρέπει όλοι να προσέξουμε σχεδιάζοντας τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις.

Πακέτα fly and drive για ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Θεσσαλονίκη κάθε εβδομάδα ολο το καλοκαίρι .Κάνετε κλικ ΕΔΩ 

Έρευνα αγοράς για καταλύματα και ξενοδοχεία

Επιλέξαμε την τοποθεσία που θα κάνουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές και ήρθε η στιγμή να αποφασίσουμε που θα μείνουμε το διάστημα αυτό. Ανάλογα την οικονομική δυνατότητα του καθενός επιλέγουμε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία ή ακόμα και Rbnb δωμάτια προκειμένου να μειώσουμε το κόστος. Αναζητάμε πάντα την καλύτερη δυνατή τιμή δεδομένου ότι τα περισσότερα χρήματα δαπανώνται σε αυτό το κομμάτι. Μία σωστή έρευνα αγοράς σε συνδυασμό με τη σύγκριση τιμών που μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες μπορούν να μας γλιτώσουν από περιττά έξοδα.

Αν θέλετε μόνο ξενοδοχείο για Ελλάδα σε τιμές με έκπτωση έως 50 %  Κάνετε κλικ ΕΔΩ 

Επιλέγουμε ασφαλείς προορισμούς

Τα προγράμματα εμβολιασμού στα ελληνικά νησιά ολοκληρώθηκαν επιτυχώς και με μεγάλη συμμετοχή. Αυτό σημαίνει πως στις περισσότερες των περιπτώσεων οι τουριστικοί προορισμοί είναι ασφαλείς από covid 19 τουλάχιστον στο ξεκίνημα του καλοκαιριού. Οφείλουμε όμως να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιλογές μας. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε προορισμούς που αναμένεται να κατακλυστούν από παραθεριστές. Ενημερωνόμαστε από τις αρμόδιες αρχές για την πορεία της Πανδημίας στην περιοχή και δεν διστάζουμε ακόμα και να ακυρώσουμε μία κράτηση όταν παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων.

oi-5-kalyteres-symvoyles-gia-diakopes-to-kalokairi-20210

Οδικά ταξίδια εκτός Ελλάδας

Επιλέξτε να γνωρίστε οδικώς πρωτεύουσες κοντινές της Θεσσαλονίκης όπως Βελιγράδι ,Βουκουρέστι η Δαλματικές ακτές

κάνετε κλικ ΕΔΩ 

Αεροπορικές εκδρομές σε πρωτεύουσες Ευρώπης  κάνετε κλικ ΕΔΩ

Καλή παρέα για χαρούμενες διακοπές

Αν δεν έχετε οργανώσει οικογενειακές διακοπές φέτος το καλοκαίρι καλό θα ήταν να αναζητήσετε την κατάλληλη παρέα που θα σας συνοδεύσει σε αυτές. Η επιλογή είναι δύσκολη καθώς απαιτούνται παραχωρήσεις εκατέρωθεν για να βρεθεί η σωστή χημεία. Κάντε τις προτάσεις σας σε άτομα που ξέρετε ότι θα περάσετε ξέγνοιαστα με την παρέα τους και απολαύστε τις ημέρες των διακοπών σας. Είναι άλλωστε γενικότερα αποδεκτό πως με τη σωστή παρέα σε όποιο μέρος και αν πάτε διακοπές θα περάσετε τέλεια.

Λίστα με τα απαραίτητα αξεσουάρ

Πηγαίνετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές και η διασκέδαση είναι από τις βασικές σας προτεραιότητες. Δημιουργήστε την λίστα με τα αγαπημένα σας αξεσουάρ για να βεβαιωθείτε πως δεν παραλείψατε να πάρετε κάτι από αυτά μαζί σας. Δεν υπάρχει λόγος να υπερφορτώσετε τις βαλίτσες σας φτάνοντας στο άλλο άκρο. Δείτε τις ανάγκες σας, προγραμματίστε τι πρόκειται να χρησιμοποιήσετε στις διακοπές σας και είναι σίγουρο ότι δεν θα σας λείψει τίποτα.

Έλεγχος του προϋπολογισμού σας

Ένα μεγάλο αγκάθι των καλοκαιρινών διακοπών είναι τα πολλά χρήματα που πρέπει να ξοδέψετε τις λίγες αυτές ημέρες. Δυσανάλογα ποσά και χρειάζεται ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση για να μην τινάξετε το ταμείο σας στον αέρα. Ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες που έχετε θα πρέπει να οργανώσετε και τις δραστηριότητές σας. Μην υπερβείτε το όριο που έχετε διαθέσιμο για να ξοδέψετε προκειμένου να αποφύγετε στενάχωρες καταστάσεις στη συνέχεια.

Αν θέλετε μόνοι σας να επιλέξετε τις διακοπές σας κλείνοντας αεροπορικό εισιτήριο ,ξενοδοχείο ,ιχ αυτοκίνητο

τότε επιλέξτε μια από τις παρακάτω εταιρείες ;